Pogledajte atmosferu
109

Nakon povorke upriličen muzički program, prisutne "prodrmao" Deenov hit "In The Disco"

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nakon šetnje učesnika pete Bh. povorke ponosa i obraćanja organizatora ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu upriličen je i muzički program, a prisutne je posebno "razdrmao" Deenov hit "In The Disco".

Na samom početku muzičkog programa nastupio je Srđan Jevđević Gino, frontmen Kultur Shocka. Gino je prije same povorke kazao kako će "dolaziti i podržavati povorku sve dok ne postane normalna stvar i ne postane karneval".

"U ovom momentu mislim da je Sarajevo bolje po pitanju ljudskih sloboda nego negdje drugo na Balkanu. Je li to zahvaljujući našim navijačima koji nisu toliko fašisti kao oni drugi navijači, nemam pojma. Najvažnija stvar je da se ide naprijed, da se radi ono što se radi, na normalizaciji BiH", poručio je Jevđević.

Potom je uslijedio DJ program, gdje prisutne zabavljaju DJ Cielo Hemon i DJ Marie Cherie.

Posebna atmosfera nastala je nakon što je puštena pjesma Fuada Backovića Deena "In The Disco", a mnogi su zaplesali.

Povorka je završila upravo uz početak muzičkog programa, a glavna tema ovogodišnjeg okupljanja bila je nasilje nad LGBTQ osobama.

Povorka se mirno kretala prema Narodnom pozorištu, uz podršku građana sa trotoara i bez incidenata. Među učesnicima su bili političari poput Edina Forte i Duške Jurišić, koji su pružili podršku i uputili kritike onima koji diskriminiraju LGBTQ zajednicu.