Svestrani umjetnik
11

Nakon porinuća solarnog jedrenjaka Rambo Amadeus predstavio spot za pjesmu "Brod budala"

Klix.ba
Multimedijalni umjetnik, tekstopisac i muzičar Rambo Amadeus predstavio je spot za pjesmu "Brod budala" i to nekoliko dana nakon što je u Herceg Novom porinuo jedrilicu na solarni pogon "Boka".

"Nakon porinuća solarnog jedrenjaka evo i pjesme 'Brod Budala'. Ko je pohađao 'Večeri glomazne poezije' tekst pjesme će mu biti poznat. Tekst za ovu pjesmu napravio sam nakon što sam obratio pažnju na stvarni utjecaj narodnih poslovica koje su nam servirane kao modus vivendi", rekao je Rambo Amadeus.

Materijal za spot ove pjesme snimila je ekipa Pozorišta lutaka Mostar, a za montažu videomaterijala bili su zaduženi Stevan Matić i Relja Svilar. Početkom augusta će u Pozorištu lutaka Mostar biti održan koncert i promocija albuma "Brod budala" Ramba Amadeusa.

Projekt izgradnje jedrilice trajao je tri godine, a Rambo je uz podršku UNDP projekta "Razvoj niskokarbonskog turizma" obnovio brod star stotinu godina i pretvorio ga u solarni jedrenjak.

Prema pisanju crnogorskih medija, jedrilicu na solarni pogon pokreće isključivo energija sunca - na palubi ima solarne panele, baterije se pune na suncu čitav dan, a motor služi samo za uplovljavanje i isplovljavanje i to ponekad. Vrijeme kretanja broda uz pomoć baterija je četiri sata pri punoj brzini od 5 čvorova.