Eurosong
12

Nakon optužbi da je pjesma "Crazy" plagijat tim Franke Batelić priznao grešku

Klix.ba
Posljednjih dana Hrvatska se suočava s optužbama da je pjesma "Crazy" kojom će ih Franka Batelić u maju predstavljati na Eurosongu plagijat. Guez, muzičar iz Rumunije, optužio je Franku i njen tim da je pjesma plagijat, tvrdeći da su kopirali muziku njegove pjesme "Ceea ce iubim".

"Pjesma je u potpunosti naše autorsko djelo, a za produkciju pjesme 'Crazy' sam i ranije istakao da sam radio zajedno s kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz. Posljednja dva dana intenzivno smo radili na tome da otkrijemo kako se sve ovo dogodilo. Konačno smo došli do saznanja da je Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, tj. stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju. Vidljivo je to i u fotodokumentu koji je objavio Guez. Pjesma 'Crazy' u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći", oglasio se autor muzike Branimir Mihaljević.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Producent Denis Mevlja, poznat pod umjetničkim imenom Denzel Beats, rekao je da mu je žao što je Franka postala žrtva njegove nepažnje.

"Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na evrovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi", rekao je.

Nakon što je njen tim priznao grešku na društvenim mrežama se oglasila i Franka koja je istakla da do petka ni ona nije znala da njenu pjesmu ima neko drugi.

"Ovih nekoliko dana nije mi bilo lako i od srca vam zahvaljujem na tome što ste mi olakšavali. Svaki ožiljak je lekcija. Volim vas sve i jedva čekam da stanem na tu pozornicu u Lisabonu. Puse iz moje predivne Istre", poručila je Franka.