Muzika
295

Nakon koncerta Dine Merlina očišćen stadion Koševo

Klix.ba
Nakon što je u subotu završen veliki koncert Dine Merlina na stadionu Asim Ferhatović Hase, počela je demontaža opreme, a aktivnosti su završene u nedjelju.

Čišćenje stadiona je počelo odmah nakon demontaže i završeno je danas u popodnevnim satima. Kako saznajemo, organizator će u skladu sa ugovorom o najmu za održavanje koncerta dovesti sve u prethodno stanje. Ovo će biti prilika da se poprave dijelovi travnatiih i drugih terena koji su bili oštećeni i prije održavanja koncerta.

"Preuzeli smo odgovornost na stadionu Asim Ferhatović Hase odmah nakon utakmice 23. jula. Uspjeli smo realizirati sve produkcijske planove u vremenu koje nam je ostalo na raspolaganju. Posjeta je oborila sve dosadašnje rekorde i Dine Merlina i drugih koji su nastupali na Koševu. Sve je prošlo bez incidenata, sigurnost je osigurana svima. Završeno je i čišćenje čime smo formalno završili svoj najam stadiona, ali ćemo svakako ostati u kontaktu sa upravom stadiona kako bi se utvrdilo da li ima potrebe za još nekim intervencijama. U svakom slučaju - mi smo tu. Ovo nam nije prvi koncert koji organiziramo na ovom stadionu, a moguće da nam nije ni posljednji, tako da ćemo sve poslove završiti profesionalno i odgovorno do kraja", izjavio je Asim Kraljić ispred sarajevske Magaze koja je organizirala koncert na Koševu.