{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon dvije decenije Bob Geldof ponovo organizira Live Aid

V
2.6.2005. u 09:01
0
0
Nakon dvije decenije Bob Geldof ponovo organizira Live Aid
0
Nakon dvije decenije Bob Geldof ponovo organizira Live Aid
Dvije decenije nakon prvog Live Aida, kada su se rockeri okupili u Londonu i Philadelphiji da bi prikupljali sredstva za ublažavanje gladi u Etiopiji, pjevač i aktivist Bob Geldof planira još jednu sličnu humanitarne priredbu.
Novi koncert naslovljen "Live 8" održat će se 2. jula na Benjamin Square Parkwayu i poklopit će se s koncertom u Londonu, najavljuju organizatori. Detalji, uključujući imena sudionika, za sada se čuvaju u tajnosti. Naslov Live 8 odjek je summita grupe G-8, sastanka najjačih industrijskih zemalja svijeta, koji treba početi nekoliko dana kasnije. Geldof je pozvao svjetske industrijske sile da pomognu više u borbi protiv gladi i siromaštva u Africi.

Na prvom Live Aidu održanom 13. jula 1985 na bivšem stadionu JFK u južnoj Philadelphiji, nastupili su Mick Jagger, Madonna, Tina Turner i mnoge druge zvijezde, dok je drugi istovjetni koncert održan u Londonu. Oba koncerta donijela su milione dolara pomoći za Etiopiju. Za sada je Sting potvrdio da će sudjelovati na Live 8.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: