Proces bi mogao potrajati
56

Nakon dikvalifikacije na Eurosongu: Nizozemac Joost Klein zahtijeva ispitivanje novih svjedoka

L. R.
Joost Klein (Foto: EPA-EFE)
Joost Klein (Foto: EPA-EFE)
Ovogodišnji predstavnik Nizozemske na Eurosongu Joost Klein zahtijeva nova policijska ispitivanja u istrazi incidenta koji se dogodio u Malmeu.

Joost Klein diskvalificiran je samo nekoliko sati prije održavanja finalne večeri Eurosonga, a kao razlog se navodi napad na ženu iz produkcijske ekipe, koja je švedskoj policiji prijavila da ju je Nizozemac zastrašivao.

Također, navodilo se i da je Nizozemac udario predstavnika Izraela nakon što je ismijavao smrt njegovih roditelja, ali ispostavilo da to nije bilo tačno. Njegov advokat Jan-Ake Falt izjavio je za medije da Klein negira da je prijetio ženi iz produkcije.

"Koliko sam shvatio, postojao je dogovor između njega i uprave. Bila je to osjetljiva prilika u kojoj ga se ne bi fotografisalo kada bi otišao s pozornice. Trebao ga je dočekati njegov tim, ali tu je bio i fotograf. Zamolio je da prestane snimati. Zatim je odgurnuo kameru da je makne. On negira da je prijetio ovoj osobi", naveo je advokat za švedski portal Expressen.

Policijska istraga se odvija u Malmeu, a švedski tužitelj Fredrik Jonsson tvrdi da Joost Klein i njegov advokat traže da se ispitaju svjedoci iz Nizozemske. Jonsson tvrdi da je u tom slučaju potrebno da pošalje zahtjev za pravnu pomoć, koja ima zapravo produžuje proceduru za suđenje.

Podsjećamo, nakon što je Klein izbačen, iz nizozemske televizijske kuća AVROTROS su poručili da su šokirani odlukom jer je on prijeteći gestikulirao prema kameri, ali nije dirao snimateljku.