"Probudili nostalgiju"
42

Nakon 16 godina Timbaland, Justin Timberlake i Nelly Furtado snimili novu pjesmu

L. R.
Timbaland, Timberlake i Furtado (Foto: EPA/Shutterstock)
Timbaland, Timberlake i Furtado (Foto: EPA/Shutterstock)
Muzičari Timbaland, Justin Timberlake i Nelly Furtado danas su objavili svoju novu pjesmu pod nazivom "Keep Going Up".

Pjesma dolazi nakon 16 godina od njihove prve saradnje, a u vezi s tim probudila je nostalgiju kod njihovih fanova i svih oni koji su rado slušali njihov prvi singl "Give It To Me" iz 2007. godine. Ova pjesma bila je jedna od najvećih hitova, a osvojila je i prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici.

Vijest o njihovoj novi pjesmi putem Instagrama podijelila je pjevačica Nelly Furtado, napisavši da je pjesma konačno izašla.

Riječ je o jednoj pjesmu punoj pozitivne energije koju čovjek osjeća nakon teškog perioda u životu. Uz pjesmu je objavljen i video koji je sastavljen od isječaka tokom snimanja u studiju.

Mediji navode kako su svi zajedno na pjesmi, ali je nisu snimali u istim prostorijama. Naime, Nelly Furtado nije bila u mogućnosti snimiti svoje vokale u istom studiju gdje su radili Timbaland i Justin Timberlake.

Timbaland je već producirao za Furtado za pjesmu "Say It Right" iz 2006. godine. Također je producirao mnoge Timberlakeove singlove kao što su "Cry Me A River" iz 2002. godine i "My Love" iz 2006. godine. Također, Timbaland je radio na Justinovom albumu iz 2018. godine "Man of the Woods", a trenutno radi i na njegovom novom albumu.