|

FOTO+VIDEO
/
Najviše Grammyja za trio Lady Antebellum

Najviše Grammyja za trio Lady Antebellum
0
S
Sarajevo-x.com
14.2.2011. u 08:45
2
komentara
0

dijeljenja
1/10 Foto: Reuters
2/10 Foto: Reuters
3/10 Foto: Reuters
4/10 Foto: Reuters
5/10 Foto: Reuters
6/10 Foto: Reuters
7/10 Foto: Reuters
8/10 Foto: Reuters
9/10 Foto: AP
10/10 Foto: Reuters
Country pop trio Lady Antebellum ove godine je odnio najviše kipića na dodjeli prestižne muzičke nagrade Grammy, koja je priređena u nedjelju navečer u Los Angelesu.
Bend je odnio pet nagrada, među kojima su i ona za pjesmu godine i snimak godine za hit "Need You Now".Lady Gaga se na crvenom tepihu pojavila u ogromnom jajetu, a odnijela je tri nagrade, uključujući onu za najbolji pop vokalni album za "The Fame Monster".

Reper Jay-Z i soul zvijezda John Legend također su pokupili po tri Grammyja, reper za "Empire State of Mind" - duet sa Aliciom Keys, a Legend za saradnju sa hip-hop grupom The Roots.

Eminem je prednjačio po broju nominacija. Imao ih je čak deset, ali je na kraju kući otišao sa samo dva kipića u rukama, za najbolji rep album "Recovery" i najbolju rep solo izvedbu za "Not Afraid".Vjerovalo se da će odnijeti i nagradu za najbolji album, ali je ta nagrada otišla u ruke kanadskih rokera Arcade Fire za njihov treći studijski album "The Suburbs".

Još jedan šok doživjeli su svi kad je u kategoriji najboljeg novog umjetnika, gdje je pjevačica i basistica Esperanza Spalding pobijedila tinejdžera Justina Biebera i mladog hip-hopera Drakea. Spalding je tako postala prva jazz umjetnica koja je osvojila ovu nagradu.Britanski gitarista veteran Jeff Beck uzeo je Grammyja za najbolju solo pop instrumentalnu izvedbu i najbolju rock instumentalnu izvedbu. Sir Paul McCartney je dobio nagradu za najbolju solo rock vokalnu izvedbu za svoj live album "Good Evening New York City".
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...