{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najviše Davorina odnijeli Dino Merlin i Edo Maajka

N
29.4.2005. u 16:56
0
0
Najviše Davorina odnijeli Dino Merlin i Edo Maajka
0
Najviše Davorina odnijeli Dino Merlin i Edo Maajka
Na sinoć održanoj dodjeli bh. muzičkih nagrada Davorin 2005. najviše nagrada odnijeli su Dino Merlin i Edo Maajka.
Dino Merlin je dobio sedam Davorina, i to u konkurenciji za album godine i pop-album godine te nagradu za najbolju muzičku produkciju i likovno oblikovanje albuma za koji je bila zadužena marketinška agencija Fabrika.

Pjesma «Supermen» proglašena je najboljom u pop-kategoriji, dok je Dino Merlin najbolji pop-izvođač godine. Nagradu je osvojio i za međunarodnu muzičku saradnju s Ninom Badrić za pjesmu «Ti si mene».

Edo Maajka je proglašen najboljim urbanim izvođačem, dok je njegov album «No sikiriki» proglašen najboljim albumom u kategoriji urbanog albuma, a pjesma «No sikiriki» proglašena je pjesmom godine i najboljom u kategoriji urbane pjesme.


Davorina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Maja Tatić kao i nagradu za duetsku pjesmu «Zadnja riječ na usnama» koju je otpjevala s Mladenom Vojićićem Tifom, dok je za najbolju mušku vokalnu izvedbu Davorina dobio Hari Varešanović.

Nikša Bratoš je dobio Davorina za aranžman za pjesmu "Dunje i kolači", najboljim koncertnim albumom proglašen je album Zabranjenog pušenja ''Live In St. Louis'', a najbolja susjedska pjesma je "Hir Aj Kam Hir Aj Go" slovenske skupine Magnifico.

Album ''Vještina'' Massima Savića dobio je Davorina za susjedski album, za muzičku inovaciju i debitantski album Dubioza kolektiv, a u konkurenciji susjedskog albuma Davorina je odnio Arsen Dedić.

Najboljim videospotom u rock kategoriji proglašen je spot "Super žena'' sarajevske skupine Skroz, dok su za najbolji spot u pop-kategoriji dodijeljena dva Davorina, i to ''Zadnja riječ na usnama'' Maje Tatić i "In The Disco" Deena.

Saša Lošić dobio je Davorina za filmsku muziku za film ''Kod Amidže Idriza'', a nagrada za životno djelo pripala je skupini Bijelo dugme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: