Muzika
47

Najveći inostrani, ex-Yu disco i dance hitovi na Gluhom disku večeras

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
U petak, 22. maja u clubu Hag na M. Dvoru (Kotromanića br. 48) bit će održan Gluhi Disko na dva floora, a ovaj put organizatori su pripremili raznovrstan muzički program.

Na plavom kanalu će se puštati samo najveći inostrani hitovi od Amy Winehouse, Nirvane, Snap, Ace of Base, Rudimental, Disclosure, 2Pac, La Bouche, Salt'N'Pepa, Puff Daddy, TLC, Prodigy, Disclosure, Ashanti, Seal, C-Block, G'n'R, Moloko itd, a na zelenom ex-Yu disco i dance hitovi: Mirzino jato, Partibrejkersi, 187, Gru, Moby Dick, E.T., Monteniggers, Adi Lukovac, Dino Dvornik, Beat House Project, B3, Oliver Mandić, Denis & Denis...

Na Živi Disko flooru u caffe bar HAG-u će se moći slušati muzika na razglasu, a DJ-i koji nastupaju večeras su vam pripremili zanimljiv i rasnovstan muzički sadržaj. Ulaz će biti otvoren od 22.00h.

Gluhi disko je domaća verzija popularnog silent disco/partyja sa slušalicama, na kojem ljudi plešu uz muziku koju slušaju putem bežičnih slušalica. Umjesto zvučnika, muziku putem FM-transmitera preuzima prijemnik bežičnih slušalica koje nose učesnici. Silent disco je popularan na muzičkim festivalima jer dozvoljava plesanje i slušanje muzike poslije policijskog sata.

Broj ulaznica je ograničen brojem slušalica, a organizatori vas pozivaju na vrhunsko druzenje i zabavu do duboko u noć.