Maya Sar s nagradom
0

"Najvažnije mi je da poruka iz pjesme dođe do što više žena"

Sarajevo-x.com
Mladoj bh. kantautorici Mayi Sarihodžić u Beogradu je dodijeljeno priznanje za najinspirativniji potez godine za pjesmu "Moj je život moja pjesma". Na dodjeli ovog vrijednog priznanja uz Ninu Badrić i Karolinu Gočevu, sa Mayom Sar na crvenom tepihu bio je i suprug Mahir Sarihodžić, muzički producent projekta, dok Aleksandra Radović nije bila u prilici da prisustvuje ovoj glamuroznoj večeri.
Maya i Mahir Sarihodžić
Maya i Mahir Sarihodžić
"Kada sam ušla u projekat i počela pisati pjesmu, jedina vodilja mi je bila da poruka dođe do što većeg broja žena. I sama žena, svjesna sam da adekvatnom prevencijom možemo spriječiti dosta toga nemilog u životu. Veliki je doprinos i mojih dragih kolegica Aleksandre, Nine i Karoline koje su, zajedno sa mnom, emociju i poruku uputile svim onim ženama kojima je podrška i pomoć potrebna", izjavila je Maya nakon dodjele nagrada na tradicionalnom izboru "Story Awards 2011", održanom u teatru Madlenianum.

Pjesmom "Moj je život moja pjesma", koju izvodi zajedno sa Ninom Badrić, Aleksandrom Radović i Karolinom Gočevom Maya je osvojila region, čime je akcija podizanja svijesti žena o prevenciji karcinoma raka grlića maternice uspješno počela.

Maya je posebno ponosna na činjenicu da je ovo projekat koji je iniciran u Bosni i Hercegovini, a prepoznat u cijelom regionu.