Kalan Müzik
618

Najprestižnija izdavačka kuća u Turskoj objavljuje novi album Divanhane

Klix.ba
Nakon aprilskog objavljivanja novog albuma "Kardeş" za regionalno tržište te rasprodane koncertne promocije u Bosni i Hercegovini, bh. bend Divanhana potpisao je ugovor za Kalan Müzik, najprestižniju izdavačku kuću u Turskoj koja će pomenuti album objaviti za regiju Turske.

Time će se Divanhana naći u porodici sa velikanima turske world music scene kao što su Kardes Turkuler, Aynur, Ara Dinkjian, Volkan Arslan.

Turska Izdavačka kuća Kalan Müzik osnovana je još 1991. godine i do sada je objavila skoro 700 naslova, tradicionalne, narodne muzike, ali i modernijih world music albuma. Pored novih snimaka, objavljeni su albumi najvećih turskih sazlija, kompozitora, poput Tanburi Cemil Beya, ali i grupa i pjevača koji su postigli zapažen uspeh, kako na turskoj, tako i na svjetskoj world music sceni.

Kako je Turska ogromna zemlja, sa brojnom dijasporom, muzičari i izdavači najčešće ni ne pokušavaju da svoje karijere ili izdanja plasiraju na zapadnoevropsko tržište međutim, Kalan je zbog izuzetnih izdanja veoma cijenjen kod evropske kritike i novinara.

Visok kvalitet i ogroman broj izdanja su doveli Kalan Müzik na mjesto najcijenjenijeg Turskog izdavača u svijetu.