Muzika
0

Najpoznatiji plesači Evrope dolaze na happy:))) Street Dance Challenge

Klix.ba
Četvrto najveće hip hop & breakdance plesno takmičenje na Balkanu happy:))) Street Dance Challenge Sarajevo 2013, održat će se 28. i 29. juna.

Organizatori takmičenja, BBI Centar i ProAcademia, najavljuju više od 300 gostiju u Sarajevu, a među njima i najpoznatije plesače hip hopa i breakdancea.

Ovo najveće balkansko hip hop i breakdance takmičenje ugostit će kao najpoznatije evropske plesače kao sudije takmičenja: Junior, Pariz (jedan od najpoznatijih bboyeva širom svijeta, čiji su video klipovi među najgledanijima na YouTubeu, pobjednik francuskog takmičenja Incroyable Talent, Battle of The Year 2001. godine, svjetskog bboy takmičenja u Londonu 2004. godine) i Ukay, Dusseldorf (pobjednik brojnih hip hop takmičenja: Battle Zone – Rusija, Cercle Underground hip hop 2010 i 2013 – Francuska, Street Dance Cemp 2008 – Bboy, 2009 – hip hop, Funkin Stylez Germany (grupno takmičenje) 2010 i 2011, kao i hip hop – Funkin Stylez 2010, Hip Hop Forever Amsterdam 1. edition – Hip Hop i Juste debout Paris House 2013.)

Osim evropskih takmičenja sudijama će se pridružiti i domaći plesači u ulozi sudija: Bboy Justice (pobjednik prvog Red Bull BC One Cypher Sarajevo, koji dolazi iz najpoznatije bh. plesne grupe Just2Cool iz Bijeljine, te Skip iz Sarajeva, prošlogodišnji pobjednik Street Dance Challenge Sarajevo u kategoriji hip hop battle 2 vs 2).

S obzirom da se iz godine u godinu broj učesnika povećavao, ove godine kvalifikacije za takmičare održat će se prvog dana, a finale takmičenja u subotu 29. juna 2013. u 20:00 sati.

Generalni partner događaja je najsretnija mreža u BiH: happy:))) Ove godine izvršnu produkciju događaja realizira Udruženje kreativaca i sportista ProAcademia i Marketing agencija B40. Projekt su podržali: Red Bull, Peugeot, MTV, Produkcija Source, Hayat Music, Antena Sarajevo, Klix.ba, crna ovca, Urban Magazin, te hostel Massimo.