Muzika
0

Najavni single "Tesla" sa novog albuma Letu Štuka

Sarajevo-x.com
Na svojoj Myspace stranici sarajevski bend Letu Štuke je premijerno objavio svoj najavni singl "Tesla". Bend poručuje da bi se album pod nazivom "Proteini ugljikohidrati" trebao naći na tržištu sredinom mjeseca aprila ove godine.

Letu Štuke su nastale davne 1986. godine. pod uticajem punk-a i novog vala, kao otpor prema tadašnjoj komercijalnoj pop-rock školi. Njihov muzički rad je prekinut zbog ratnih dešavanja u našoj zemlji početkom '90-tih.

Bend se ponovo formirao 2005. godine na inicijativu Dine Šarana, koji se nakon kraćeg boravka u Zagrebu, ponovo vraća u Sarajevo. Konačnu postavku benda, koja se mijenjala dugi niz godina, danas čine: Dino Šaran, Dejan Ostojić, Đani Pervan, Dino Vatrenjak i Slobodan Ćosić. Njihov prvijenac kritika i pubilika je ocijenila veoma pozitivno, a ovaj bend trenutno važi za jedan od najboljih bendova na bh. alternativnoj sceni.

Kao dokaz njihovog muzičkog kvaliteta treba istaći da su Letu Štuke, osim u Bosni i Hercegovini, veliku popularnost postigli u susjednoj Hrvatskoj, gdje su imali zapažene nastupe. Takođe, njihov rad nije nepoznat ni u drugim državama u našem regionu.

Na njihovoj se internet stranici za sada mogu pročitati samo pozitivne kritike, a njihovi fanovi i publika sa velikim nestrpljenjem očekuju novi album. Za sada možemo poslušati pjesmu "Tesla" i nadati se da će novi album opravdati naša očekivanja, te da ćemo ubrzo moći čuti koncertnu promociju novog materijala u Sarajevu, a i širom Bosne i Hercegovine.

Posjetite Letu Štuke na MySpaceu i poslušajte najavni sigle "Tesla".