Najavljeni protesti, MUP Srbije maksimalno pripremljen

S
Sarajevo-x.com
19.11.2011. u 19:03
0
63
Najavljeni protesti, MUP Srbije maksimalno pripremljen
0
Najavljeni protesti, MUP Srbije maksimalno pripremljen Dino Merlin (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Svi posjetitelji koncerata Dine Merlina u beogradskoj Areni proći će kroz rigorozne provjere pripadnika MUP-a i detektore metala. U Areni će, najvjerovatnije, biti i psi koji su prošli specijalnu obuku. Koncerte će snimati i sigurnosne kamere.
Zbog prijetnji “Umri prije smrti” i raznih peticija protiv održavanja koncerta Dine Merlina u beogradskoj Areni, pripadnici MUP-a Srbije prate sve aktivnosti neformalnih grupa i njihove moguće napade posjetitelje koncerta i samog bh. pjevača.

Srpski narodni pokret Naši pozvao je jučer stanovnike novobeogradskih blokova koji žive u blizini Arene da ne parkiraju automobile u tom kraju u dane kad budu održavani koncetri Dine Merlina, jer postoji opasnost da budu oštećeni.

"U Arenu neće moći da uđe niko ko nije detaljno pregledan i snimljen. Svaki posjetilac će morati da prođe kroz kontra-diverziona vrata, a bit će i dodatno pregledan. Uz to ulazak svakog posjetioca snimit će i kamera, a dešavanja u Areni bit će kontrolisana i putem video-nadzora", kazao je za Blic pripadnik MUP-a Srbije zadužen za sigurnost na koncertima.

U saopštenju pokreta Naši je najavljeno da će ispred Arene biti održan protest na kome će, kako tvrde, zapaliti zastavu islamskih paravojnih formacija.


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: