Koncert Dine Merlina u Beogradu
0

Najavljeni protesti, MUP Srbije maksimalno pripremljen

Sarajevo-x.com
Dino Merlin (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Dino Merlin (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Svi posjetitelji koncerata Dine Merlina u beogradskoj Areni proći će kroz rigorozne provjere pripadnika MUP-a i detektore metala. U Areni će, najvjerovatnije, biti i psi koji su prošli specijalnu obuku. Koncerte će snimati i sigurnosne kamere.

Zbog prijetnji “Umri prije smrti” i raznih peticija protiv održavanja koncerta Dine Merlina u beogradskoj Areni, pripadnici MUP-a Srbije prate sve aktivnosti neformalnih grupa i njihove moguće napade posjetitelje koncerta i samog bh. pjevača.

Srpski narodni pokret Naši pozvao je jučer stanovnike novobeogradskih blokova koji žive u blizini Arene da ne parkiraju automobile u tom kraju u dane kad budu održavani koncetri Dine Merlina, jer postoji opasnost da budu oštećeni.

"U Arenu neće moći da uđe niko ko nije detaljno pregledan i snimljen. Svaki posjetilac će morati da prođe kroz kontra-diverziona vrata, a bit će i dodatno pregledan. Uz to ulazak svakog posjetioca snimit će i kamera, a dešavanja u Areni bit će kontrolisana i putem video-nadzora", kazao je za Blic pripadnik MUP-a Srbije zadužen za sigurnost na koncertima.

U saopštenju pokreta Naši je najavljeno da će ispred Arene biti održan protest na kome će, kako tvrde, zapaliti zastavu islamskih paravojnih formacija.