Mostarsko ljeto
3

Najavljen spektakl ispod Starog mosta, moguće održavanje dva koncerta Dine Merlina

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Spektakularni i skoro dvadeset godina očekivan koncert Dine Merlina u Mostaru održat će se 11. augusta u predivnom ambijentu Starog mosta.

Na današnjoj konferenciji za medije najavljena je mogućnost održavanja dva koncerta u dvije večeri jer prostor ispod mosta može primiti tek blizu šest hiljada posjetitelja.

Koncert je najistaknutiji dio ovogodišnje kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto", a njegovu organizaciju pomoći će i dva kantonalna ministarstva. Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović kazao je kako je ponosan da ova kulturna manifestacija ove godine pravi značajan iskorak, jer dovodi najveću regionalnu zvijezdu.

"Mostar će taj dan biti centar regije, jer čim je objavljena organizacija ove konferencije počeli su stizati pozivi sa svih krajeva. Sjajna je to stvar i za turizam i nadam se da će tu noć Mostar disati punim plućima te da ćemo pokazati našu poznatu mostarsku dušu i dobročinstvo", kazao je Hadžović, poželivši da sve prođe u najboljem redu.

Hadžović je spomenuo da, ako interes bude veliki, postoji mogućnost organiziranja koncerta i narednu večer. Organizacija cijelog koncerta povjerena je firmi Stage Art, a o pojedinostima ovog koncerta javnost je upoznao vlasnik firme Elvir Rekić.

"Poslije 837 koncerata koje smo organizirali, izabrani smo za partnera Centar za kulturu za organizaciju i veoma smo ponosni na to. Sada radimo jedan historijski koncert, na jednom tako značajnom mjestu s najvećom zvijezdom na Balkan. Mostar je otvorio vrata Dini Merlinu, a on će uzvratiti na najbolji mogući način", izjavio je Rekić.

Naglasio je specifičnost pozicije, smanjeni kapacitet te da su sigurnosni aspekti prioritet. Procijenjeno je da prostor ispod Starog mosta može da primi blizu šest hiljada posjetitelja.

Senad Suljić, direktor Cenra za kulturu Mostar, iskazao je još jednom važnost obnavljanja "Mostarskog ljeta" koje ove godine dolazi u svom trećem izdanju, nakon novog početka.

"Znamo šta svjetlost znači u ovom gradu, a mi smo je ponovo upalili u 2016. godini, kad smo odlučili vratiti "Mostarsko ljeto". Ove godine dovodimo našeg Dinu Merlina koji je otpjevao jednu od najljepših pjesama o našem gradu", kazao je Suljić.

Poznate su i cijene ulaznica koje će u pretprodaji koštati 20 KM, a nakon 1. augusta 30 KM.