Zajednička odluka
479

Naida Čatić više nije članica Divanhane: Rastajemo se pjesmom, onako kako smo počeli saradnju

Klix.ba
Naida Čatić (Foto: K. S./Klix.ba)
Naida Čatić (Foto: K. S./Klix.ba)
Naida Čatić više nije članica bosanskoherceogovačkog sevdah benda Divanhana, a članovi grupe kazali su da su zajednički donijeli odluku da će septembarski koncerti biti njeni posljednji u njihovoj zajedničkoj karijeri.

"Naša drugarica, članica, kolegica Naida Čatić od danas više nije dio našeg malog kolektiva", poručili su članovi benda Divanhana.

Naida je s Divanhanom realizovala 125 službenih koncerata, studijski album "Kardeş", prvo live diskografsko izdanje "Live in Mostar", prvi dokumentarni film o bendu "Zukva" te tri singla: "Ciganka sam mala", "S one strane Plive" i "Vino piju, nane, age Sarajlije".

"S Naidom smo se, u profesinalnom smislu, razišli u ljubavi, baš onako kako smo s njom radili i stvarali nepune tri godine. S Naidom ćemo u privatnom životu nastaviti tako živjeti; u ljubavi i s ljubavlju. Rastajemo se s njom onako kako smo i počeli saradnju, pjesmom. Njenom omiljenom. Sevdalinkom koju je nerijetko izvodila s našim vječitim članom Sanelom Redžićem, kojom je budila srca što u sevdahu ljube i gore, širom ove naše planete. Iza nje ostaje beskonačan aplauz, baš kao ovaj u Lisinskom, kao i svi oni prethodni i predstojeći, što će ostati da odjekuju u vječnost s njenim jedinstvenim talentom i ljepotom njenog bića", poručili su članovi ovog benda.

Divanhana će krajem septembra i početkom oktobra realizovati novi projekt u saradnji s Ambasadom SAD-a u Bosni i Hercegovini, gdje će izvesti mjuzikl "Spelling Bee" u koji će pored članova benda biti uključeni mladi glumci i pjevači iz naše zemlje. Program će biti izveden u sedam bh. gradova. Pri završetku projekta, sredinom narednog mjeseca, Divanhana će publici predstaviti novu članicu.