Muzika
3

Naida Čatić snimila spot za pjesmu "Lice tvoje"

Klix.ba
Dvadesetogodišnja Naida Čatić studentica je druge godine menadžmenta na Internacionalnom univerzitetu Burch, a prije nekoliko dana objavila je svoj prvi muzički prvijenac sa spotom "Lice tvoje" te time ozvaničila početak samostalne muzičke karijere.

Muziku, tekst i aranžman Naidine prve pjesme "Lice tvoje" uradio je Eldin Huseinbegović, što je bila njena velika želja.

"Prvi studijski snimak sam uradila za sevdalinku 'Ah što ćemo ljubav kriti' u saradnji sa Almirom Hukelićem i tako sam počela muzičku karijeru. Velika želja, na samom početku bavljenja muzikom, mi je bila da mi pjesmu uradi Eldin Huseinbegović i to sam ostvarila sa pjesmom 'Lice tvoje'", kazala je Naida koja se pjevanjem bavi već tri godine, a pohađala je i vokalnu radionicu prof. Gordane Topić, te bila član Aka_Demije.

Naida muziku ne smatra biznisom, već velikom ljubavi te se nada da će njena muzika pronaći put do srca ljudi.

"Pjesma 'Lice tvoje' nosi univerzalnu poruku, a ostavljam slušaocima na maštu da pronađu svoju sopstvenu. Spot za pjesmu je radila Hayat produkcija i snimljen je na nekoliko lokacija a tematika spota je traganje za nečijim licem", kazala je Naida za Klix.ba te dodala:

"Moja prva pjesma i spot predstavljaju početak moje samostalne karijere. U budućnosti ću se truditi da ne razočaram svoju publiku i ljude koji vole moj rad. Svaka sljedeća pjesma će biti posvećena svima njima".