Muzika
109

Nadrealisti u "Čudnoj šumi": Fu-do se vratio nakon 30 godina!

Klix.ba
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
"Čudna šuma", festival koji objedinjuje umjetnost, muziku i podizanje ekološke svijesti će od 5. do 7. septembra 2014. godine biti održan u eko-selu "EcoFutura" u blizini naselja Hreša, iznad Sarajeva.

Festival "Čudna šuma" je kroz ekologiju oživio duh nadrealista: Fu-do se vratio nakon 30 godina - pravo u "Čudnu šumu!"

U okviru festivala "Čudna šuma" bit će organizovane radionice i izložbe na temu ekologije kroz fotografiju, slikarstvo, kiparstvo, strip, te firedance performans uz nastupe bendova, a onima koji žele kampovati, na raspolaganju će biti potrebna infrastruktura.

U muzičkom dijelu festivala će nastupiti Obojeni program, Jinx, Skroz, Sikter, Billy Andol, Edo Maajka, Letu Štuke, Rundek Cargo Trio, Laka, Strava škola, Corbansick, Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Protest, Anarhiv, InTheRoom.

Osim bendova, na festivalu će nastupiti i DJ-evi: Yudisthira-Live, Weedran, Focho, Atonic, Mili Sefic, Treba Mi Bass a.k.a Nane&Ismix, Rain, Bass-ul-Ulema Crew, Keon, Hibrid, Agni, Nodi Digitala, Tilawa Project, Arronax-Live, Taurus Gemini, Komorat i Otari Sound.

A evo ko je još podržao "Čudnu šumu"...

EcoFutura, lokacija na kojoj će festival biti održan, nalazi se na 1200 metara nadmorske visine, okružena gustom šumom, na čistom planinskom zraku i uvijek dostupnom izvorskom vodom.

"Uvjereni smo da ljudi iz BiH dosad nisu imali priliku slušati svoj omiljeni bend ili DJ-a u takvom ambijentu, koji na više nivoa pruža drugačiji osjećaj u odnosu na uobičajene, gradske festivale. Bina u obliku vigvama, koja će biti postavljena na proplanku s kojeg se pruža pogled na sve sarajevske planine, je sama po sebi jedinstvena. Sigurni smo da će svi učesnici i publika uživati u svim segmentima festivala", ističu organizatori.

Cijena dnevne festivalske ulaznice je 10 KM (na dan koncerta 12 KM), dok festivalska karta za tri dana košta 20 KM. Ulaznice za kamp će se prodavati na licu mjesta. Postavljenje šatora, odnosno iznajmljivanje mjesta je 10 KM po šatoru i danu, a boravišna karta je 5 KM po danu. Organizatori će obezbjediti dovoljnu količinu tuševa i permakulturnih wc-a, kao i štandove sa hranom i pićem.

Na "Čudnu šumu" dolazi i Laka, pogledajte:

Prevoz iz Sarajeva, do i od mjesta održavanja festivala, će biti obezbijeđen posebnim autobuskim linijama. Organizatori su napomenuli i kako je osiguran dovoljan broj parking mjesta, uz detaljnu markaciju od Sarajeva do eko-sela EcoFutura.

Sve ostale informacije možete dobiti putem festivalske Facebook stranice.