Muzika
0

Načelnik općine Visoko otkazao koncert grupe Skroz

Sarajevo-X
Koncert grupe Skroz u Visokom, koji se trebao održati 19. februara, otkazao je općinski načelnik Munib Alibegović "zato što se termin održavanja koncerta podudara sa vjerskim praznikom s obzirom da koncert podrazumijeva i 'Heineken party' te da bi održavanje ovog koncerta moglo dovesti do narušavanja javnog reda i mira."

Saopćenje općinskog načelnika Muniba Alibegovića za Visoko.co.ba.

"Pošto je prilikom izdavanja odobrenja za održavanje koncerta grupe "Skroz", na dan 19.02.2005. u prostorijama JU"Centar za kulturu i edukaciju" Visoko napravljen previd da se termin održavanja koncerta podudara sa vjerskim praznikom i saznanja da koncert podrazumijeva i "Heineken party" te da bi održavanje ovog koncerta moglo dovesti do narušavanja javnog reda i mira Općinski načelnik je sugerisao Općinskoj službi za društvene djelatnosti i organizatoru ovog koncerta odgađanje održavanja koncerta i zakazivanje koncerta u drugom terminu.

U međuvremenu su izvršene konsultacije sa načelnikom PU Visoko i dobiveno je uvjeravanje da će PU Visoko poduzeti sve potrebne mjere za bezbijedno održavanje koncerta. Poslije tog Općinski načelnik obavještava organizatora da nema smetnji za održavanje koncerta u zakazanom terminu.

Općinski načelnik Visoko: Munib Alibegović"

U razogovoru sa Nedžadom Mulaomerovićem, bubnjarom grupe Skroz, saznali smo da su članovi benda ogorčeni ovom odlukom.

Vaš stav o ovome možete iznijeti na našem forumu.