Muzika
0

Na Zetra festivalu nastupaju najveće svjetske muzičke zvijezde

FENA
Na Prvom međunarodnom muzičkom Zetra Festivalu će, nakon Maksima Mrvice i Carskog ruskog baleta, nastupiti Paco de Lucia, Eros Ramazzotti, Jose Carreras, te jedan od najboljih gitarista flamenca svih vremena Paco de Lucia, najavljeno je iz Zetra Festivala.

Za Paca kažu da nije samo dominantan u izvedbama flamenca, nego se ubraja među najbolje kada su i drugi muzički pravci u pitanju, poput jazza, klasične i svjetske etno muzike.

Paco je svoj život posvetio flamencu, do sada je objavio 26 albuma, sarađivao s najpoznatijim muzičarima svijeta, primio brojne nagrade, punio dvorane u Americi, Evropi, Aziji…Učio je od najboljih, te se među njegove mentore ubrajaju Nino Ricardo, Miguel Borrull, Mario Escudero i Sabicas. Još važi za muzičku atrakciju čiji su koncerti rasprodati sedmicama unaprijed.

[SLIKA]1[/SLIKA] Paco de Lucia

Na bini veličine 10x15 metara uz Paca će u Zetri nastupiti i deset vrhunskih muzičara, a vrlo često publiku iznenadi s nastupom izuzetnog plesnog ansambla.

Paco de Lucia i njegov tim će za publiku u Zetri svirati dva sata. Najpoznatiji gitarist flamenca još priređuje nezaboravne momente publici širom svijeta i spada među one umjetnike čiji koncert ne treba propustiti.

On će svojim virtuoznim izvedbama na gitari počastiti bh. publiku u Zetri 5. jula u 21.00 sat.

U petak, 7. jula također u 21.00 sati Zetra Festival će ugostiti i jednog od najpoznatijih talijanskih kantautora pop muzike u svijetu Erosa Ramazzottija koji na Zetra Festivalu nastupa u okviru ljetne turneje „EROS ON THE ROAD“ za koju su sve ulaznice u svijetu već rasprodate.

[SLIKA]2[/SLIKA] Eros Ramazzotti

Eros će u Zetru dovesti jednu od najvećih svjetskih produkcija i prirediti do sada neviđen spektakl na prostoru bivše Jugoslavije. Videozidovi, razglas, rasvjeta i sva oprema koju koristi na svojoj turneji će stići u Sarajevo s 10 šlepera. Erosova ekipa, zadužena da sve savršeno funkcionira, broji čak 100 osoba, a bit će osigurana posebna platforma za osobe s invaliditetom.

Nakon Ramazzottija bh. publici će se predstaviti i jedan od najboljih muzičara svih vremena Jose Careras.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Jose Careras

Cijene pojedinačnih ulaznica za spomenute svjetske zvijezde kreću se od 15 do 200 KM a rezervacije ulaznica se mogu izvršiti putem telefona: 061 430 435, 062 205 053, 033 276 236 ili putem Interneta na web stranici: www.zetrafestival.ba .Rezervirane ulaznice se mogu podići isključivo u Box officeu Zetra.