|

Na XX3. Jazz Festu Sarajevo predstavit će se i Jimi Tenor, neobična pop zvijezda

Na XX3. Jazz Festu Sarajevo predstavit će se i Jimi Tenor, neobična pop zvijezda
0
E. Sk.
1.11.2019. u 13:10
13
komentara
0

dijeljenja
Na XX3. Jazz Festu Sarajevo predstavit će se i Jimi Tenor, neobična pop zvijezda
Muzičar, kompozitor i producent Jimi Tenor predstavit će se 7. novembra koncertom u Sarajevskom ratnom teatru na XX3. Jazz Festu Sarajevo.
Tenor, kojeg nazivaju neobičnom pop zvijezdom nastupit će zajedno s finskim triom MOPO u kojem uz kontrabasistu Eera Tikkanena i bubnjara i perkusionistu Eetija Nieminena nastupa i bariton i alt saksofonistica Linda Fridriksson.

Na muzičkoj sceni Tenor je prisutan od osamdesetih i bez obzira na njegov stav prema pop muzici, često su se njegove kompozicije dugo zadržavale na top listama popularnih medija poput MTV-a. Osim intenzivnih nastupa i rada na vlastitoj muzici, Tenorov rad podrazumijeva i dizajniranje kostima, ali i tehnološke inovacije kada su muzički instrumenti u pitanju.

Nikad se nije uklapao u klasične obrasce pop umjetnika a postao je najpopularniji finski muzički izvozni proizvod. Danas važi za muzičara koji se kloni popularnih trendova i privlači najrazličitiju publiku koju čine ljubitelji jazza, pasionirani posjetioci klubova, ali i rock entuzijasti.

Njegovo ime predstavlja kombinaciju imena njegovog idola iz mladosti Jimmyja Osmonda i instrumenta koji svira, tenor saksofona. Tenorova muzika donosi zarazni funk, blistave melodije i groove kojem se teško može odoljeti.

Ulaznice su u prodaji u prostorijama Jazz Festa (La Benevolencija 14) i u sistemu kupikartu.ba. Na dan koncerta ulaznice će biti u prodaji i na blagajni SARTR-a, sat vremena prije početka koncerta.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...