Povratak američkog repera
0

Na tržištu ''Exit 13'' novi album LL Cool J-ja

Sarajevo-x.com
Nakon 22 godine američki rep veteran LL Cool J konačno je ispunio svoj Def Jam ugovor sa novim albumom ''Exit 13'' koji je danas pušten u prodaju, a sadrži 19 novih potencijalnih hitova.

''Trebale su mi dvije godine da završim ovaj album. Na nekoliko posljednjih albuma nije to bilo to. Nisam uopšte razmišljao o tome šta tačno radim. Snimao sam filmove i bavio se muzikom, a nisam mogao igrati za dva tima u isto vrijeme. Zbog ovog albuma sam odbio osam filmova", prokomentarisao je za Reuters LL Cool J.

Reper, čiji je singl ''Baby'' sa novog albuma već dospio na 23. mjesto Bilbordove R&B/Hip-Hop liste najboljih singlova, još je otkrio kako je snimanje albuma za njega bilo zaista ispunjavajuće te da je u njega ulio i srce i dušu.

Album ''Exit 13'' sadrži 19 pjesama među kojima su pored gore pomenute ''Baby'' i ''It's time for war'', ''You better watch me'' i mnoge druge.

Neumorni glumac i reper na ovom albumu sarađivao je sa zvijezdama poput Wyclefa Jeana, Grandmastera Caza, Nicolette, Fat Joea, gitariste Bon Jovija Richieja Sambore.