|

Na TNT Festu dva muzička stagea, besplatan kamp i prva motorijada

Na TNT Festu dva muzička stagea, besplatan kamp i prva motorijada
13
F
FENA
9.5.2012. u 15:52
1
komentara
13

dijeljenja
Na TNT Festu dva muzička stagea, besplatan kamp i prva motorijada
Krajem ljeta u Travniku se održava TNT Fets koji će ove godine imati dva muzička stagea i besplatan kamp za sve posjetitelje.
"Ove godine odlučili smo se da, osim main stage na kojem nastupaju bendovi, napravimo i elektrostage na kojem će nastupiti brojni domaći muzičari. Osigurali smo i besplatan kamp za sve posjetitelje koji dođu iz drugih gradova i država a takvih je sve više", kaže PR festivala Rahela Čabro.

Organizatori ove godine očekuju više od 10.000 posjetitelja koji će, vođeni sloganom "Treba nam tolerancija" doći u Travnik na jedan od rijetkih muzičkih festivala u BiH.

Očekuju se organizirane posjete studenata i motorista. Naime, u okviru festivala, bit će održana i prva motorijada u Travniku koju će organizirati MC "Old Town" i Radio TNT.

Headliner petog TNT Festa je Dubioza kolektiv, a uskoro će biti otvoren i konkurs na kojem će biti izabrano pet najboljih mladih bendova iz BiH i regiona koji će dobiti priliku da se predstave festivalskoj publici ali i da se njihova pjesma zavrti na 50 radiostanica.

"Odabrat ćemo pet mladih bendova i to će biti veoma težak zadatak, jer, i bez otvorenog konkursa svakodnevno stižu prijave fantastičnih bendova. Za bendove smo osigurali simboličan honorar, ali i veliku promociju koja će sigurno rezultirati uspjehom", kaže Čabro.

Radio TNT ove godine slavi 15. rođendan. Već pet godina rođendansku zabavu uveličavaju organizacijom muzičkog festivala na kojem su do sada nastupili poznati bendovi i kao što su T.B.F., Letu štuke, Zabranjeno pušenje, Laka, St!llness, Zinedin Zidan, Billy andol, Kevlar Bikini, Kuriri, Polaroid Trip, KillingJazzHardCoreBaby.

Peti TNT Festu se održava od 31. augusta do 2. septembra na sportskim igralištima travničke Gimnazije.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...