Muzika
0

Na suđenju Michaelu Jacksonu i priče o životinjama

NINA
Na suđenju pop zvijezdi Michaelu Jacksonu neočekivano se pojavljuju razne egzotične životinje iz njegova privatnog zoološkog vrta, na veliko iznenađenje porote koja pokušava odgonetnuti vezu između njih i optužbi o seksualnom zlostavljanju djece.

Te "životinjske priče" unosile su malo radosti u inače mučno suđenje. Trenutno se kao svjedok odbrane pojavio izvjesni Wade Robson, 22-godišnji Australac koji je priznao da je početkom 90-ih godina zajedno s Jacksonom bacao kamenčiće na lavlji kavez, javila je agencija AFP.

Dok su se porotnici međusobno zgledali pitajući se kamo vodi Wadeovo svjedočenje, advokati odbrane i optužbe bacili su se na unakrsno ispitivanje. Trudili su se utvrditi jesu li bacali "kamenje" ili "kamenčiće" i jesu li gađali kavez ili baš životinju, a tužitelj je uspio dokazati da im nije bila namjera nanijeti bol lavu jer Jackson voli životinje.

Wade je usput izjavio da je u to vrijeme često spavao u istom krevetu s Michaelom Jacksonom i da ga ovaj nikada nije seksualno iskoristio.