Mostar
0

FOTO / Na Starom mostu snimljena razglednica za Eurosong

FENA
Na Starom mostu u Mostaru danas je snimljena razglednice BiH za 55. takmičenje za pjesmu eurovizije "Eurosong 2010.", koja će biti prikazana pred nastup ovogodišnjeg predstavnika BiH Vukašina Brajića.

Kako je u izjavi za Fenu kazao urednik zabavnog programa Televizije BiH i šef BiH Izaslanstva na Eurosongu 2010. Dejan Kukrić, kada se snimaju razglednice za zemlje koje učestvuju na takmičenju, uvijek se bira grad ili neki nacionalni spomenik po kojem je ta zemlja u svijetu prepoznatljiva, pa je za razglednicu BiH odabran Mostar, odnosno Stari most u Mostaru.

"Odlučili smo se za snimanje razglednice na Starom mostu jer mislimo kako nema građevine u BiH koja je u svijetu poznatija od Starog mosta. Kada gledatelji širom svijeta vide Stari most u Mostaru, oni znaju da je riječ o BiH. Drago nam je da je Turistička zajednica Grada Mostara prepoznala tu mogućnost. Ovo će biti razglednica koju će tokom emitovanja Eurosonga vidjeti preko 200 miliona gledatelja i mislim da će nakon toga mnogi poželjeti da dođu u Mostar", kazao je Kukrić.
Po njegovim riječima, razglednica BiH osmišljena je tako da će na njoj biti prikazan Stari most, mladi ljudi i djeca koji bodre predstavnika svoje zemlje, a bit će snimljena i jedna porodica iz Mostara.

Razglednicu snima jedna televizijska kuća iz Norveške i Radiotelevizija BiH.

Inače, ovogodišnji Eurosong bit će održan u maju u Oslu, a na njemu će sudjelovati 39 zemalja.