Muzika
195

Na setu novog spota Zabranjenog pušenja kao u turskoj sapunici

Piše: A. U.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bend Zabranjeno pušenje u Svrzinoj kući snima svoj novi spot za pjesmu "Westerni i sapunice". Spot bi trebao biti gotovo za 10 do 15 dana, a najavit će 10. studijski album benda.

"Spot za pjesmu 'Westerni i sapunice' prati povijesni razvoj sapunice kroz vijekove, pa do današnjih dana. Trenutno u Svrzinoj kući snimamo najuspješniju formu sapunice, a to je turska sapunica. Tu su mlade trbušne plesačice, sa zavodljivim dekolteima i nakitom koji smo dobili iz KUD Baščaršija te četa mala, ali odabrana. Rasplet vam ne smijem ispričati, jer onda nećete pogledati ostale epizode", izjavio je za Klix.ba Davor Sučić Sula, frontmen Zabranjenog pušenja.

Reditelj spota je Žare Batinović, koji je režirao i prošli spot benda, 'Boško i Admira'. Navukao se na Sarajevo i ćevape i sada ga ne možemo skinuti s vrata, hoće sve da snima", kaže Sučić.

Spot bi trebao biti završen za nekih 10 do 15 dana, a snimanje će trajati dva dana, na još nekoliko lokacija u Sarajevu. Bit će to najava novog albuma Zabranjenog pušenja, koji izlazi 10. oktobra u 10 sati.

Radi se o desetom albumu benda na kojem će se naći 11 pjesama.