Muzika
0

Na "Nova Rock" festivalu u Austriji "Metallica", "Guns N' Roses", "Apocaliptica", Placebo i drugi asovi

FENA
Austrijski "Nova Rock" festival koji se održava od 15. do 17. juna je jedan od najvećih u Evropi. Popis bendova koji u tri dana nastupaju na Pannonina Fields u Nickelsdorfu je zaista impozantan.

Između ostalih tu su : "Metallica",Guns N' roses" ,"Apocalyptica", "Placebo", "Tool", "Massive Attack"," Queens Of The Stone Aage"."Motorhead", The Sisters Of Mercy", "Alice In Chains"... i sve ukupno oko pedeset vrhunskih rock izvđača.

"Nova Rock" festival je prvi put održan prošle godine i organizatori su i tada imąli najjače i najbolje izvođače. "Green Day" i "System of a Down" koji su napravili pravi urnebes.

Čitav pristup festivalu, odlična lokacija, ogroman kamp, odlična organizacija učinili su već od samog početka "Nova Rock"festival jednim od najposjećenijih evropskih festivala.

Ove godine u Nickelsdorfu sve rockere očekuju dvije velike pozornice, ogroman video zid na glavnom stageu, "svemirski light" i sound te mnogobrojne pogodnosti za što bolje rokersko druženje, opušteniji i zabavniji boravak, između ostalog i shuttle busevi koji voze na osvježenje i kupanje do obližnjih jezera.