Buenos Aires
0

Na koncertu Kuste i Neleta transparent "Živela BiH"

Sarajevo-x.com
Foto: Blic
Foto: Blic
Emir Kusturica i "No smoking orchestra" održali su koncert u Buenos Airesu pred, kako izvještava srbijanski Blic, 20.000 ljudi.

Blic ističe da su Emir Kusturica i "No smoking orchestra" jedan od najpopularniji bendova u Južnoj Americi, a glavnom gradu Argentine svirali su 10 puta u posljednjih pet godina.

Zanimljivo je da se na koncertu, koji je održan prekjučer u dvorani "Lunapark" u Buenos Airesu, u publici nalazio transparent "Živela Bosna i Hercegovina", a na istom mjestu, malo kasnije i jedan na kojem je ispisano "Brčko". Blic izvještava da su ovi transparenti "obradovali članove benda".

Emir Kusturica je prekjučer postao počasni građanin Buenos Airesa, a gradonačelnik Maurisio Makri uručio mu je ključeve glavnog grada Argentine.

Inače, Emir Kusturica i "No smoking orchestra" nalaze se na svjetskoj turneji u okviru koje će obići sedam zemalja, a završit će prvim samostalnim koncertom u Beogradu. "Budući da je to prvi samostalni nastup u Beogradu, osim 'unza' repertoara, 'No smoking orchestra' će publiku obradovati i najvećim hitovima 'Zabranjenog pušenja': 'Zenica bluz', 'Pišonja i Žuga', 'Guzonjin sin', 'Vukota'", izjavio je za Blic Gane Pecikoza, menadžer ove grupe.