Rambo Amadeus
0

"Na koncertu će biti veselo"

Sarajevo-x.com
U utorak, 5. aprila, u 20.30 sati agencija Gramofon i Bosanski kulturni centar Sarajevo predstavljaju "Koncert za sjedenje i slušanje Ramba Amadeusa". Koncert se organizira u povodu obilježavanja Dana grada Sarajeva, a dio je koncertne sezone Gramofona koja je započela martovskim nastupom Arsena i Matije Dedića, a bit će nastavljena 7. maja koncertom projekta Arkul.

Standardni bend Ramba Amadeusa na Koncertu za sjedenje i slušanje bit će uvećan za duvačku sekciju a ponudit će repertoar starih i novih pjesama ovog osobenog umjetnika.

"Svirka nam je posljednjih godina evoluirala pa su ljudi poželjeli da je prate s koncentracijom kao na ozbiljnim muzičkim festivalima. Odatle ideja da im barem jednom pružimo šansu da na miru poslušaju ono što radimo. To je materijal sa Novog albuma, koji ćemo uz starije pjesme predstaviti publici. Sviramo u sekstetu, sa duvačkom sekcijom, a nabavio sam i nekih novih gitarskih efekata, pa će biti veselo", kaže Rambo Amadeus.

Ulaznice za koncert Ramba Amadeusa možete kupiti na blagajni Bosanskog kulturnog centra svaki radni dan od 12.00 do 18.00 sati. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 15 KM, a na dan koncerta 20 KM.