Od 13. do 16. jula
16

Na Kastelu u Banjoj Luci ove godine prvi Sevdah fest

Piše: D. T.
Tvrđava Kastel u Banjoj Luci
Tvrđava Kastel u Banjoj Luci
Na banjalučkoj tvrđavi Kastel, od 13. do 16. jula, održat će se prvi "Sevdah fest" u gradu na Vrbasu.

Manifestacija je organizovana na inicijativu i uz podršku ljubitelja sevdalinke u Banjoj Luci, a organizator festivala je ekipa koja stoji iza "Sarajevo sevdah festa".

Kako je saopšteno, festival je u potpunosti posvećen sevdahu, s ciljem da okupi najkvalitetnije i najpopularnije izvođače sevdalinki koji nju kombinuju sa drugim muzičkim žanrovima kao što su džez, pop, bluz, pa i elektronskom muzikom.

Tako će se na otvaranju festivala publici predstaviti "Sevdi Mustafa bend", dok će drugog dana manifestacije nastupiti popularna grupa "Divanhana", koju je osnovala grupa mladih studenata sa Muzičke akademije u Sarajevu.

Na banjalučkom Kastelu trećeg dana festivala svirat će "Sarajevo Jazz Guerilla", klupski bend koji postoji više od 10 godina

Posljednjeg dana manifestacije publika će imati priliku da čuje popularnu Amiru Medunjanin koja u svojim pjesmama obrađuje muzičku tradiciju BiH, Srbije i Makedonije.

Iako je cijena ulaznice za svako od festivalskih večeri 10 KM, nema sumnje da će ljubitelji sevdaha u gradu na Vrbasu po prvi imati šansu da uživaju u tradicionaloj pjesmi i domaćem sevdahu.