Muzika
45

Na kakanjskom izletištu Ponijeri se očekuje više hiljada gostiju

FENA
(Foto: FENA)
Muzički festival "72 sata Summer Festa" bit će održan od 8. do 10. augusta na kakanjskom izletištu Ponijeri, u organizaciji Udruženja građana Civilizacija.

Na Festivalu će nastupiti 15 bendova i 15 DJ-ova, između ostalih, Letu Štuke, Billy Andol, Laka s bendom i bend iz Srbije S.A.R.S.

Iz Civilizacije za Agenciju Fena su kazali da je Udruženje u protekle dvije godine organiziralo ljetne pozornice u Kaknju, a da su se ove godine odlučili za planinarski trodnevni Festival kakav ranije nije bio organiziran na području centralne Bosne.

"Prema prvim reakcijama napravili smo pun pogodak. Prve dvije noći očekujemo do 2.000 ljudi, a u nedjelju zbog popularnosti benda 3.000 posjetilaca", naglasili su.

Svaku noć uz vodeći bend nastupit će i predstavnici elektronske muzike, prvu noć će nastupiti DJ-ovi Djambalaja i Mistico iz Visokog, u subotu DJ Slavica iz Mostara, treći dan DJ Pule iz Kaknja, a svaku noć će nastupati kakanjski DJ Infected.

Najavljeno je da će nastupiti i veliki broj demo bendova iz cijele BiH.

"Očekujemo da će Ponijeri biti puni. Imamo informacije da se smještajni kapaciteti već rezervišu", kazali su iz Udruženja.

Dvije sedmice prije Festivala prodano je više od 700 trodnevnih karata, a predstavnici Civilizacije ističu "poznajući naš mentalitet većina posjetilaca će karte uzeti dan uoči Festivala".

Dodaju da kamp nije organiziran, ali da je svako u mogućnosti samoinicijativno postaviti šator s obzirom na to da ima prostora i za taj vid smještaja.

Jedan od učesnika Festivala DJ Djambalaja, Visočanin Naim Kavazić, u razgovoru za Agenciju Fena kaže da festivali ovog tipa pružaju mnoštvo prilika kao što je druženje, promocija mladih bendova i muzičara te široki spektar novih iskustava na mnogim poljima.

Njegovi dosadašnji nastupi bili su bazirani na lokalnom nivou, po klubovima, a naglašava da mu je velika čast nastupiti na "72 sata Summer Festu" jer postoji mogućnost da preraste u veliki festival.

"Mislim da je velika stvar što predstavljam svoj grad na Festivalu i sigurno je da ću dati maksimum da pokažem da i u manjim sredinama postoje ljudi koji stvaraju kvalitetnu elektronsku muziku", navodi Kavazić.

Ponijeri su vikend naselje i izletište u zimskom i u ljetnom periodu.

Nadmorska visina Ponijera je oko 1.000 metara, a od Kaknja su udaljeni oko 20 kilometara.