{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Jazz Festu Sarajevo 2004 nastupit će umjetnici iz 17 zemalja

N
21.10.2004. u 15:26
0
0
Na Jazz Festu Sarajevo 2004 nastupit će umjetnici iz 17 zemalja
0
Na Jazz Festu Sarajevo 2004 nastupit će umjetnici iz 17 zemalja
U sklopu 8. internacionalnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2004 na tri festivalske scene nastupit će umjetnici iz 17 zemalja.
Novost u ovogodišnjem programu predstavlja nova festivalska scena koja će se pod nazivom Strange Fruits održavati u Kamernom teatru 55 tokom dva festivalska dana.

U okviru spomenute scene bit će održana četiri koncerta. Dana 6. novembra nastupit će Roscoe Mitchell Trio i Wadada Leo Smith, dok će se već sljedećeg dana predstaviti britanski sastav Distortion Trio i Susie Ibarra Trio.

Posebna zanimljivost je da će Roscoe Mitchell sa svojim triom kao i Wadada Leo Smith posebno samo za ovu priliku doputovati iz SAD-a, da bi se nakon sarajevskog koncerta na Jazz Festu vratili natrag u SAD.

S druge strane, radi se o vrlo značajnim umjetnicima u historiji kreativne muzike u posljednjih nekoliko decenija. Taj poseban program nudi double bill princip što znači da s jednom ulaznicom zainteresirani mogu pogledati dva koncerta, što važi i za sljedeći dan, što je inače bila praksa i na prethodnim festivalima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: