Red Bull MC Battle Zagreb
0

FOTO+VIDEO / Na finale u Sarajevo iz Hrvatske dolazi MC Adam

Sarajevo-x.com
Na festivalu jakih, uz dozu katkad, priznajmo, lakih rima u velikom se stilu predstavilo 16 domaćih freestyle repera slobodnog stila.

"Šikalo" se iz glave, "rokalo" se ravno u lice, "ubijalo" se pogledom i repalo s podsmijehom u tih 15 brzopoteznih borbi za prestižni naslov prvog hrvatskog Red Bull MC Battle prvaka!

I tu priči nije kraj, već sljedećeg će nas vikenda MC Adam i njegova prva četiri pratitelja predstavljati na regionalnom battlefieldu u Sarajevu. U vrlo izjednačenom finalu nakon čak 5 rundi odlični osječki bacač rima MC Rima posustao je pred 23-godišnjim samoborskim kreativcem, dok su se nastupom u polufinalu (i plasmanom na završni turnir) zadovoljili MC Toxz i MC Tobio.

Pod reflektorima osvježene Tvornice kulture blistala je Remi, suvereno vodeći MC-jeve vrlo šarenih backgrounda kroz dvosatni show program pred 1000 posjetitelja. Povukla je vruća atmosfera i Kanđžiju, pa je Mr. Osjekanović pokazao zašto je baš on vodeći freestyler nove generacije (i proizvođač "koktela od rakije“!!!). Najbolji hrvatski hip-hop producent i autor svih Red Bull MC Battle beatova Koolade guštao je u svakoj sekundi nastupa s gostom iznenađenja - da, došao je i Craig G, slavni američki "borac“ slobodnog stila, autor Eminemovih rima u kultnom filmu 8 Mile. Dobri duh hrvatskog hip-hopa, kralj etera i awesome dude DJ pultova, Phat Phillie činio je s Kooladeom i Kanđžijom sveto sudačko trojstvo i uživao u flashbacku – opet je, kao na njegovom početku, '90-ih, ambiciozno društvo došlo odmjeriti oštrice jezika i misli. A mogli su ponešto i naučiti od velikih majstora zanata (General Woo, Priki, Burky...) koji su nastupali van konkurencije.

Nakon što je Red Bull MC Battle prohujao kroz Sarajevo, Beograd i Zagreb i proglasio najbolje freestylere u svim zemljama sada je vrijeme da saznamo i ko je regionalni šampion freestylea. Vidimo se na regionalnom finalu u velikoj sali Doma mladih u Sarajevu u subotu 22.10.2011. godine u 21:30.