|

Na Festivalu PYAF u Jablanici nastupaju "Zabranjeno Pušenje", Edo Maajka, S.P.U.K, Činčila...

Na Festivalu PYAF u Jablanici nastupaju "Zabranjeno Pušenje", Edo Maajka, S.P.U.K, Činčila...
450
E. Sk.
17.8.2019. u 19:32
19
komentara
450

dijeljenja
Na Festivalu PYAF u Jablanici nastupaju "Zabranjeno Pušenje", Edo Maajka, S.P.U.K, Činčila... Foto: I. Š./Klix.ba
Na Festivalu omladinske kulture i aktivizma PYAF koji će se održati od 23. do 25. augusta u Jablanici predstavit će se odabrani umjetnici i demo bendovi.
Svoje radove predstavit će mladi crtači murala, a osim Zabranjenog Pušenja i Ede Maajke nastupit će S.P.U.K iz Sarajeva, Jufkamental iz Mostara, Mind Zoo iz Splita, Hiden Resonance iz Travnika te Činčila iz Sarajeva.

Odabrani umjetnici svoje radove predstavit će na Platou muzeja, a osim toga zajednički će crtati mural na zidu koji će za tematiku imati promociju omladinskog stvaralaštva i aktivizma. U umjetničkom dijelu programa svoj rad predstavit će Amna Zalup, Dženan Ćosić, Srđan Dimić, Jelena Nikolić, Angelina Vukosav, Nihad Ćosić te Kasim Kajdić.

U okviru RockMarathon DemoFesta odabrani su bendovi S.P.U.K i Jufkamental, koji će nastupiti u petak, 23. augusta prije Zabranjenog Pušenja, te Mind Zoo, Hiden Resonance i Činčila, koji nastupaju drugu večer prije koncerta Ede Maajke. Svi nastupi održat će se na Platou muzeja "Bitka za ranjenike".

"S obzirom da smo imali relativno kratak rok za provođenje javnog poziva za učešće, zadovoljni smo brojem pristiglih prijava za demo bendove/crtače murala. Pristigle ideje umjetnika zaista oslikavaju omladinski aktivizam i u to će se moći uvjeriti i posjetioci, koji će moći i razgovarati s crtačima murala", poručili su organizatori festivala.

Osim umjetničko-zabavnog programa bit će održane i panel diskusije posvećene unapređenju omladinskog sektora i aktivizma u BiH. Tako će se u Hotelu Jablanica govoriti o temama "Nacionalna platforma za aktivizam", "Omladinski centri i omladinski klubovi", "Nacionalna mreža mladih" te "Aktivizam u medijima". Tokom festivala bit će organizovana i besplatna DJ radionica.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...