Muzika
0

Na EXIT dolazi legendarni George Clinton uz bend Parliament-Funkadelic

Klix.ba
George Clinton, ikona fank muzike i jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena, nastupiće u petak, 8. jula na glavnoj bini u pratnji svog čuvenog benda Parliament-Funkadelic.

Bit će to nastup muzičara koji su još 1997. primljeni u Rokenrol dvoranu slavnih, u koju ih je uveo upravo Clintonov najpoznatiji štićenik - Prince. Dr. Frankenštajn, kako Clintona često nazivaju, na Exitu će predstaviti neke od najvećih hitova fank muzike, kao što je i "Atomic Dog", veliki hit i prvoplasirani na svjetskim top listama, ujedno i jedna od najviše semplovanih pjesama u hip-hop muzici, zahvaljujući kojoj je lansirana i karijera Snoop Dogga.

Clinton je imao nemjerljiv uticaj na hip-hop sarađujući i producirajući zajedno sa najvećim imenima ovog žanra kao što su Kendrick Lamar, Ice Cube, Jay Z, Dr. Dre, 2Pac, Notorious B.I.G, 50 Cent i mnogi drugi. Doktora fanka kao inspiraciju navode i drugi najveći muzičari kao što su u prvom redu Prince, Daft Punk i Red Hot Chili Peppers.

No Sleep Barcelona: Na EXIT dolazi i legendarni Nitsa klub

Nitsa, jedan od najljepših klubova Evrope, smješten u legendarnoj, pozorišnoj Sali Apolo u Barseloni, pokrenuće ovogodišnji program No Sleep Novi Sad bine na EXIT festivalu u četvrtak 7. jula! Zvuk jednog od gradova koji ne spava 365 dana godišnje na Petrovaradinsku tvrđavu donijeće Rebolledo, The Hacker, DJ Fra, Tijana T i Klaus. Zagrijavanje za ovogodišnji EXIT u španskoj metropoli počeće već 20. maja kad će prethodno klub Nitsa ugostiti veliku No Sleep Barcelona žurku! Jedan od vodećih evropskih klubova, sa tradicijom od preko tri decenije u centru svjetski čuvenog noćnog života Barselone, najaviće ovogodišnji EXIT sa žurkom na kojoj će uživo nastupiti američki producent DeepChord, legenda Barselone DJ Fra i sve popularniji španski DJ Angel Molina.

Kultni londonski bend Stereo MCs na Sea Dance festivalu

Kultni britanski elektro-fank-hiphop bend Stereo MCs, nastupiće u petak 15. jula na glavnoj bini ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Najljepša europska plaža Jaz odjekivaće uz planetarne hitove kao što su "Connected", "Step It Up", "Creation", "Ground Level", "Deep Down & Dirty" i druge. Njihov album "Connected", prodat u višemilionskom tiražu, smatra se jednim od najboljih izdanja u historiji savremene muzike, za koji su Stereo MCs osvojili čak dve prestižne BRIT nagrade i to za najbolji album i grupu.

Čuveni britanski Telegraph uvrstio je njihov nastup na Glastonbury festivalu među najboljim nastupima u historiji ovog britanskog muzičkog giganta, zajedno sa koncertima grupa Arctic Monkeys, The Chemical Brothers, Muse, Nick Cave & the Bad Seeds, The Who i drugih. Svjetsku slavu stekli su i zahvaljujući saradnji sa izvođačima kao što su Madonna, U2, Queen Latifah, PM Dawn i drugi.

Dnevne ulaznice za EXIT po poklon cijeni u prodaji od petka

Jednodnevne ulaznice za festivalski dan po sopstvenom izboru po poklon cijeni od samo 49 KM za četvrtak, petak i subotu i 54 KM za nedjelju biće u prodaji od petka, 20. maja! Količine jednodnevnih ulaznica po ovim cijenama veoma su ograničene i biće dostupne i na kupikartu.ba!

U toku je i omiljena akcija EXIT fanova u kojom društvo koje zajedno kupi četiri četvorodnevne ulaznice za EXIT, trodnevne Sea Dance ili za cijelu EXIT Avanturu, petu dobija na poklon! Ulaznice za Exit i Sea Dance prodaju se po cijeni od 122 KM, odnosno 79.99 KM, dok cijela Exit Avantura košta samo 135 KM.

Putem sajta exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smještaj.