Nektar Demofest ide dalje
0

"Muzikom protiv šunda i kiča"

Sarajevo-x.com
U organizaciji agencije Aquarius Ogilvy, konkurs za učešće na drugom po redu festivalu za neafirmisane regionalne demo bendove Nektar Demofest zvanično počinje 22. aprila i trajat će do 22.maja 2009. godine.

Bendovi se na konkurs mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala, www.nektardemofest.org, na kojem se nalazi prijava i sve informacije o učesšću. Nepotpune prijave se neće uzimati u obzir, saopštili su organizatori.

Jedini uslov koji svi bendovi koji žele da se prijave moraju da ispune je da do sada nisu izdali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.

Nakon završenog konkursa stručni žiri će izabrati 30 bendova koji će svoj muzički talenat pokazati na tri kvalifikaciona koncerta. Šest bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade.

Nagrade ovogodišnjeg Nektar Demofesta su:

  1. Produkcija albuma sa pjesmama koje bend pripremi do 1. decembra, izdavanje albuma za teritoriju Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije i video spot za pjesmu po izboru benda,
  2. Binska oprema i instrumenti u vrijednosti do 15.000 KM,
  3. Binska oprema i instrumenti u vrijednosti do 10.000 KM.

Pored nagrada žirija bit će dodjeljene i nagrada publike u iznosu od 3.000 KM i nagrada akreditovanih novinara u iznosu od 2.000 KM.

Revolucija kulture se nastavlja. Muzikom ćemo se i ove godine boriti protiv kulture šunda i kiča, poručuju iz Nektar Demofesta.