Muzika
0

Muzičko-vizuelni događaj za mlade Sarajeva

Sarajevo-x.com
Organizatori koncerta grupe Letu štuke, Basheskije & Edwarda EQ, koji će se održati 7. aprila u Domu mladih, ističu da će ovaj koncert predstavljati muzičko-vizuelni događaj za mlade Sarajeva.

Ulaznice za koncert koji se organizira u povodu Dana Grada Sarajeva mogu se kupiti kod uličnih prodavača na platou Skenderije i u ulici Ferhadija po cijeni od 7 KM, a pokrovitelj ovog muzičko-vizuelnog događaja Grad Sarajevo osigurat će određeni broj besplatnih ulaznica za učenike srednjih škola. S obzirom da je ovaj događaj namijenjen prvenstveno mladima Sarajeva, video animacije kojima će koncert biti popraćen imat će za cilj na zanimljiv način podsjetiti mlade na važne trenutke historije grada, ali ih i upoznati sa imenima i događajima iz prošlosti Sarajeva koji trebaju ostati upamćeni.

"Koncert 7. aprila prilika je da sarajevskoj publici predstavimo popularne muzičare kroz produkcijski i programski visokokvalitetan događaj", kaže Edin Zubčević iz agencije Gramofon koja organizira koncert u Domu mladih 7. aprila i najavljuje da će program u subotu započeti u 20.30 nastupom predstavnika bh. elektronske scene Basheskije & Edwarda EQ, a kao glavni program nastupit će grupa Letu štuke izvodeći poznati repertoar sa njihovog prvog albuma objavljenog 2005. godine, uz neke od pjesmama koje će se naći na njihovom narednom albumu.