|

Muzički festival Live Stage označit će povratak čuvene sarajevske pop i rock škole

Muzički festival Live Stage označit će povratak čuvene sarajevske pop i rock škole
0
Klix.ba
31.5.2019. u 16:26
3
komentara
0

dijeljenja
Muzički festival Live Stage označit će povratak čuvene sarajevske pop i rock škole
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Stage Productiona Adnan Mundžić potpisali su ugovor o realizaciji projekta Live Stage, međunarodnog festivala pop i rock muzike koji će biti održan u Sarajevu od 26. do 28. jula ove godine.
Budući da je riječ o festivalu na kojem će učestvovati najveća imena bh. i regionalne pop i rock scene, što će biti prvi takav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma ovaj projekt prepoznala kao projekt od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Okupljanjem najpoznatijih izvođača pop i rock muzike iz Bosne i Hercegovine i regiona, pa i šire, Live Stage će označiti povratak poznate Sarajevske pop i rock škole i time Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu vratiti na svjetsku muzičku mapu.

Ovom prilikom, ministrica Đapo je naglasila kako se nada da će ovaj događaj privući nove turiste i posjetioce u Sarajevo, posebno mlade koji prate događanja na svjetskoj i domaćoj muzičkoj sceni.

"Live Stage je festival dobre muzike i pozitivne energije koji će sigurno okupiti veliki broj mladih koji traže i vrhunske izvođače, druženje i zabavu. Prije svega, mladi žele vidjeti svoje muzičke idole uživo, a stariji će se sa neizmjernom radošću i nostalgijom prisjetiti slavnih dana sarajesvke muzičke scene. Veliki broj njih će, osim ovog muzičkog spektakla u Sarajevu, posjetiti i druge gradove i destinacije u Bosni i Hercegovini, gdje će moći uživati u čuvenoj tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i našem bogatom kulturno-historijskom naslijeđu. Ovaj događaj označit će i dugoočekivano oživljavanje poznate Sarajevske škole pop i rock muzike", istakla je Đapo.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...