London
0

Muzičke zvijezde pjevaju u povodu 90. rođendana Mandele

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grupa Queen, Leona Lewis, Annie Lennox, članovi hora Soweto Gospel, Shirley Bassey, grupa Simple Minds i Razorlight, samo su neka od poznatih glazbenih imena koja bi trebala nastupiti na koncertu što će se u povodu obilježavanja 90. rođendana Nelsona Mandele u junu održati u Londonu, prenijeli su britanski mediji.

Bivši predsjednik Južnoafričke Republike 27. juna će doputovati posebno zbog toga događaja u London.

Ulaznice za koncert koji će se održati u Hyde Parku, gdje će moći ući 46.664 osobe, što je Mandelin zatvorenički broj, u prodaju će se pustiti u petak 9. maja. "46664" danas je naziv Mandeline humanitarne udruge za pomoć oboljelima od AIDS-a, kojoj će ići sav prihod od koncerta.

Organizatori su obećali da neće otkriti imena svih zvijezda koje će sudjelovati na koncertu, kako bi i Mandeli i publici priredili što veće iznenađenje, stoji u njihovom saopćenju.

Nagađa se da bi među izvođačima mogli biti i članovi grupe U2, Eminem, članice grupe Spice Girls, Amy Winehouse ili talijanska zvijezda Zucchero.

"Moji prijatelji i humanitarne organizacije koje nose moje ime žele iskoristiti moj 90. rođendan kako bi se prikupio novac za nastavak našega humanitarnog rada i ja ću im rado pomoći u tome. Dakle, doputovat ću u London u dogovoreno vrijeme, a tamo će se na koncertu u Hyde Parku prikupiti novac za našu fondaciju", kazao je slavljenik.

Prije dvadeset godina, 11. juna 1988. u povodu Mandelina 70. rođendana organiziran je spektakl na stadionu Wembley na kojem su, među ostalima, nastupili Eurythmics, Sting, Whitney Houston, Simple Minds i Dire Straits.