Večeras kod Vječne vatre
24

Muzička senzacija Artbat stigao u Sarajevo, očekuje se 20.000 ljudi na njihovom nastupu

L. R.
Artbat u Sarajevu (Foto: D. S./Klix.ba)
Artbat u Sarajevu (Foto: D. S./Klix.ba)
Planetarno popularni ukrajinski duo Artbat stigao je u Swissotel u Sarajevu, gdje će odsjesti tokom svog boravka u glavnom gradu BiH.

Nakon što su sletjeli u Sarajevo, uspješni elektronski dvojac odlučio je odmoriti prije posljednjih priprema za svoj večerašnji nastup ispred Vječne vatre, gdje organizatori očekuju više od 20.000 posjetilaca.

Ovaj dvojac osvojio je svijet elektronske muzike, a za to je zaslužna i njihova remix traka Monolink - Return to Oz koja ima skoro 70 miliona pregleda samo na YouTubeu.

"Pored njih, tu su i vladari domaće scene After Affair, a u ovu spektakularnu noć će nas uvesti Rajot i Luka Čikić. Pridružite nam se 18. augusta ispred Vječne vatre jer ova noć je posvećena našem Sarajevu i svim sanjarima koji naš grad nazivaju svojim", ranije su naveli organizatori.

Artbat su osnovala dva iskusna DJ i producenta iz Kijeva - Artur i Batish. Njihov portfolio se nadovezuje na seriju od oko 10 uspješnih izdanja koja su se našla na svjetskim top listama i osvojila brojne plesne podijume širom svijeta.

Njihove numere imaju impresivan kapacitet da napajaju i intimne plesne podijume i ogromne arene energijom i pogonom. I to su samo razlozi zbog kojih mnoge renomirane umjetnike privlači Artbatova muzika. Takvi autoriteti dance muzike kao što su Solomun, Maceo Plex i Richie Hawtin redovno vrte Artbatove numere tokom svojih setova.

Ovaj događaj organizuje Garden of Dreams u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.