Muzika
5

Muzička scena Kaktus: U petak Velahavle, El Karinho i Djarmah

Klix.ba
Naredni, treći koncert u okviru projekta Muzička scena Kaktus, zakazan je za petak, 19. april. U amfiteatru Doma mladih su u protekle dvije sedmice već održana dva odlična koncerta, na kojima su nastupili Billy Andol i Basheskia & Edward EQ, te Sniženo vladanje i Letu štuke.

U amfiteatru Doma mladih će u petak nastupiti sarajevska grupa Velahavle, uz podršku DJ-eva El Karinho i Djarmah. Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Projekt Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni danas etablirani bh. izvođači.

U predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano još 12 koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend / izvođač, najmanje jedan bend/izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

Nakon benda Velahavle, uslijedit će nastupi izvođača Erogene Zone, KZU Ole, Ole & PZU Oje, Oje, Killing Jazz Hard Core Baby, Skroz, Zoster...

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.