Muzika
11

Muzička scena Kaktus: U petak se zabavite uz Sikter i Paranoid Android

Klix.ba
Nakon odličnog koncerta bendova Zoster i Polaroid Trip u okviru Muzičke scene Kaktus, na narednom koncertu u amfiteatru Doma mladih će u petak, 17. maja, nastupiti poznati sarajevski bend Sikter, uz podršku sastava Paranoid Android.

Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 7 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon odličnih koncerata održanih u aprilu, te nastupa bendova Snake Eater, KZU Ole Ole PZU Oje Oje, Zoster i Polaroid Trip, u Domu mladih će u predstojećem periodu svakog petka biti održano još osam koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Nakon bendova Sikter i Paranoid Android, u amfiteatru Doma mladih će do kraja maja nastupiti bend Killing Jazz Hardcore Baby i DJ ekipa Kontra DJs.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.