Muzika
0

Muzička scena Kaktus: U petak nastupaju Punkt i Unplugged Plug

Klix.ba
Posljednji koncert Muzičke scene Kaktus, projekta u okviru kojeg je od aprila svake sedmice održano 13 koncerata u amfiteatru Doma mladih, desit će se u u petak, 5. jula, a nastupit će poznati sarajevski pop rock bend Punkt uz podršku sarajevskog sastava Unplugged Plug.

Ulaznice za ovaj događaj, koji će započeti u 21 sat, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Koncertom bendova Punkt i Unplugged Plug će biti finalizirana serija koncerata u amfiteatru Doma mladih, koji je u posljednja tri mjeseca ugostio afirmirane bh. muzičare, ali i bh. bendove nove generacije. Između ostalih, u okviru Muzičke scene Kaktus nastupili su Basheskia & Edward EQ, Letu štuke, Velahavle, Edo Maajka, Frenkie, Zoster, Sikter i mnogi drugi, uz podršku mladih bendova Billy Andol, Snake Eater, Polaroid Trip, S.P.U.K., Last Location...

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.