Muzika
13

Muzička scena Kaktus: U petak nastupaju bendovi Konvoj i Last Location

Klix.ba
Nakon odličnih koncerata u maju, Muzička scena Kaktus nastavlja se serijom koncerata u junu, a prvi će biti održan u amfiteatru Doma mladih u petak, 07. juna.

Na desetom koncertu Muzičke scene Kaktus nastupit će sarajevski rock bend Konvoj te mladi sarajevski sastav Last Location. Ulaznice za ovaj događaj koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM. Koncert će započeti po završetku prijenosa utakmice Litvanija - BiH.

Projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

U amfiteatru Doma mladih će svakog petka, do 5. jula, biti održano još pet koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Nakon bendova Konvoj i Last Location, u junu će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti Jala, Bubba Corelli, Chi, Nedura i Šonn, Edo Maajka, Frenkie i Strava škola, te Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.