Muzika
0

Muzička scena Kaktus: U četvrtak Jala, Buba Corelli, Chi, Nedura i Šonn

Klix.ba
Nakon prošlosedmičnog koncerta sarajevskih bendova Konvoj i Last Location, Muzička scena Kaktus nastavit će se nastupom sarajevskog tandema Jala i Buba Corelli, uz podršku hip-hop izvođača Chi, Nedura i Šonn, u četvrtak, 13. juna, u amfiteatru Doma mladih.

Ulaznice za ovaj događaj, koji će započeti u 21 sat, koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Jedanaesti koncert Muzičke scene Kaktus bit će održan u četvrtak zbog činjenice da u petak, 14. juna, počinje drugo izdanje Sarajevo Beer Festivala, koji će tokom tri dana trajanja, od 14. do 16. juna, također ponuditi mnoštvo odličnih koncerata.

Projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

U amfiteatru Doma mladih će svakog petka, do 5. jula, biti održana još tri koncerta, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

U narednom periodu će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti i Edo Maajka, Frenkie i Strava škola, te Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.