Muzika
0

Muzička scena Kaktus u amfiteatru Doma mladih od 5. aprila

Klix.ba
Od aprila do jula 2013. u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu će biti održavani koncerti u sklopu projekta Muzička scena Kaktus, koji ima za cilj podstaknuti razvoj bh. urbane muzičke scene.

Sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači, u predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano 14 koncerata. Na koncertima, koji će se dešavati petkom, nastupat će afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije.

Ova serija koncerata započet će u petak 5. aprila, a bit će završena 5. jula. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend/izvođač, najmanje jedan bend/izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

Na prvom koncertu, koji će u amfiteatru Doma mladih biti održan u petak 5. aprila, nastupit će sarajevski bend Billy Andol, te dvojac Basheskia&Edward EQ. Ulaznica za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

U narednom periodu uslijedit će nastupi izvođača Letu Štuke, Vela Havle, Erogene Zone, KZU Ole, Ole & PZU Ole, Ole, Killing Jazz Hard Core Baby, Skroz, Zoster, Sopot, Konvoj, Diskobajagi, Edo Maajka, Frenkie, Validna Legitimacija, Vuneny, Sikter, Grof Đuraz, Kontra DJs, Dvadesetorica...

Projekat Muzička scena Kaktus realizuju ART Forum i Fondacija Sarajevo Navigator, u saradnji sa KSC Skenderija. Sponzori projekta su Sarajevsko pivo i Coca-Cola, a medijski partneri su Antena Sarajevo i Klix.ba.

Više informacija pronađite na Facebook i Twitter profilima.