{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muzička legenda Bo Diddley doživio moždani udar

S
18.5.2007. u 10:29
0
0
Muzička legenda Bo Diddley doživio moždani udar
0
Muzička legenda Bo Diddley doživio moždani udar
Pionir bluz-roka Bo Diddley je prije tri dana smješten na intenzivnu njegu bolnice u Omahi, nakon što je preživio moždani udar. Testovi pokazuju da je udar utjecao na lijevu stranu njegovog mozga te možda i oštetio centre za govor.
Međutim doktori univerzitetskog medicinskog centra Creighton u kojem se Bo trenutno nalazi, smatraju da bi ovaj slavni bluzer opet mogao nastupati, javlja AP.

Ovaj 78-godišnjak je već imao probleme sa hipertenzijom i dijabetesom, a na posljednjem koncertu na kojem je učestvovao u srijedu u Ajovi je izgledao poprilično dezorijentisan.

Diddley, rođen kao Ellas Bates je 2005. godine bio je na turneji u Australiji, Evropi i Sjevernoj Americi da bi proslavio svoju 50-godišnjicu bavljenja muzikom. Slavni Bo je nastavio turneju po SAD-u 2006. godine i bio je jedan od glavnih izvođača na humanitarnom koncertu za žrtve uragana Katrina.

Ovaj pjevač i tekstopisac je 1987. godine dobio svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame, a 1998. godine je dobio nagradu Grammy za životno dostignuće. Magazin Rolling Stone je Boa Diddleya na listi 100 najvećih umjetnika svih vremena postavio na 20. mjesto.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: