Umag
0

Muzička elita na "Adria Music Conference"

Sarajevo-x.com
Prijateljskim okupljanjem u Umagu najavljena prva muzička konferencija u regiji - Adria Music Conference, a pojavila su se samo neka od planiranih imena sa scene - Ilko Čulić (Radio 101), Dražen Kokanović (Jazzarella), Marijo Goršić (Hartera/Mars festival), Marija Husar (pjevačica), Ivan Vukušić (Radio Antena), Boris Đurđević (pjevač), Goran Komerički (Hrvatski radio), Lana Borić (MTV), diskografske kuće Menart, Universal Hrvatska, Dallas i drugi.

"Adria Music Conference" će biti održana od 2. do 5. juna u Umagu. Cilj joj je pronaći odgovore na goruća pitanja industrije i aktuelne teme iz svijeta muzike, koje će prezentirati regionalni i svjetski stručnjaci muzičke scene. Sudjelovanjem na predavanjima i panel diskusijama, svoje iskustvo i uspješne modele poslovanja podijelit će sa sudionicima konferencije. U radionicama će učesnici, između ostalog, moći naučiti kako napisati tekst za hit pjesmu, kako složiti najbolju koreografiju, naučiti DJ-ing i produciranje. Muzički partner konferencije bit će regionalni MTV. AMC će u svojoj prvoj godini ponuditi najbolje iz regije s naglaskom na urbanu muziku, najavljeno je.

Mjesto susreta bit će grad Umag koji će se na par dana pretvoriti u AMC muzički grad. ATP stadion i hotel Kempinski mjesta su gdje će se održavati predavanja, dok će se glavni koncerti održati na ATP stadionu i glavnoj pozornici konferencije. Konferencija će u periodu od 2. do 5. juna 2011. okupiti više od 30 eminentnih predavača na okruglim stolovima, panel diskusijama i predavanjima. Očekuje se preko 1.000 gostiju iz čitave regije na samoj konferenciji, a promotivni AMC paketi uključuju kotizaciju za konferenciju, smještaj za tri dana i ulaznice za sve koncertne spektakle i Umagination. Možete ih pronaći već po simboličnoj cijeni od 999 kn. Više informacija o samoj konferenciji i paketima potražite na: www.adriamc.com

Koncertni spektakli 3. i 4. juna na Umaginationu

Osim radnog dijela, AMC će pružiti priliku newcomer bendovima jednako kao i etabliranim imenima hrvatske, ali i regionalne muzičke scene da se predstave na AMC live stageu. Čak 2 dana zaredom, u petak 3. i subotu 4. juna, održat će se muzički spektakl – Umagination. Prvi put organiziran 2010. godine sa svjetskom zvijezdom Fatboy Slimom, Umagination je ostvario odličan uspjeh rasprodavši cijeli ATP stadion čak mjesec dana prije samog koncerta.

Ove godine organizatori najavljuju još veći spektakl sa svjetskim top DJ-ima Tiesto i REV RUN of RUN DMC, koji bi, prema procjenama organizatora, trebali privući preko 10.000 gostiju. Također, Umagination tim u rukavu čuva još nekoliko muzičkih asova koje će, kako kažu, ostaviti kao iznenađenje. Karte za Umagination naći će se u slobodnoj prodaji već od 15. februara 2011.