Publika je uživala
243

Muzička diva Josipa Lisac održala sjajan koncert u sarajevskom BKC-u

L. R.
Josipa Lisac (Foto: V. D./Klix.ba)
Josipa Lisac (Foto: V. D./Klix.ba)
Hrvatska diva Josipa Lisac večeras je održala koncert u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Kako su organizatori koncerta ranije naveli, ovo je trenutno jedini koncert koji je Josipa planirala održati u BiH u narednom periodu. Stoga ni ne čudi da se veliki broj ulaznica odmah prodao.

U ispunjenom BKC-u publika je uživala u pjesmama kao što su: "Magla", "O jednoj mladosti", "Vjerujem ti", "Hir, hir, hir", "Sreća", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Ne prepoznajem ga", "Boginja", "Danas sam luda", "Dok razmišljam o nama" i drugim.

Jedan od povoda za održavanje ekskluzivnog koncerta u Sarajevu bio je obilježavanja 50 godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi", kojeg Josipa Lisac počela obilježavati još prošle godine.

"Dnevnik jedne ljubavi" objavljen krajem februara 1973. godine, a album je ubrzo stekao kultni status kod kritike i publike te je kroz ovu polovinu vijeka postao apsolutno antologijsko izdanje i jedan od najznačajnijih albuma ikad izdanih na ovim prostorima.

Podsjećamo, Josipa Lisac je posljednji put nastupila u Sarajevu 2022. godine, kada je rasprodala koncert danima prije održavanja.